cargo-partner zagotavlja celovito logistiko v segmentu avtomobilske industrije za podjetje Minth
11.02.2020 15:51
Sodelovanje med podjetjema cargo-partner in družbo Minth traja že od leta 2013. Danes cargo-partner s svojimi logističnimi storitvami podpira podjetje Minth pri proizvodnji več kot 88.000 ...
Več ▼

Sodelovanje med podjetjema cargo-partner in družbo Minth traja že od leta 2013. Danes cargo-partner s svojimi logističnimi storitvami podpira podjetje Minth pri proizvodnji več kot 88.000 avtomobilov na leto ter zanj manipulira približno 120 različnih proizvodov.

Minth Group je vodilni proizvajalec zunanjih avtomobilskih nadomestnih delov in sodeluje z večjimi avtomobilskimi blagovnimi znamkami kot so Audi, Škoda, Jaguar, Land Rover, Nissan, Toyota, Ford, Volkswagen, BMW, Hyundai in Mitsubishi.

Zavezanost k natančnosti: 99,9% natančnost skladiščnih storitev

Pogoj za začetek sodelovanja je bila izredna natančnost skladiščnih storitev (vsaj 99,9%), saj mora Minth kot dobavitelj avtomobilskih delov svojim kupcem zagotoviti visoko stopnjo zanesljivosti. Za nemoteno proizvodnjo je potrebna maksimalna natančnost skladiščnih procesov – prav vsak kos proizvoda mora biti na svojem mestu, k čemur se je cargo-partner zavezal takoj na začetku.

V podjetju Minth cenijo učinkovito sodelovanje: »Naši kupci pričakujejo zelo visoko zanesljivost naših storitev, zato potrebujemo partnerja, ki bo zagotovil skrajno natančnost in preglednost v vseh procesih. S podjetjem cargo-partner smo dosegli najvišjo stopnjo učinkovitosti ter hkrati ohranili optimalno raven stroškov.«

Celovit paket logističnih storitev

Podjetje Minth je logista cargo-partner povabil k sodelovanju na priporočilo svoje stranke. Sodelovanje se je začelo s »cross-dock« storitvami v letu 2013 in se hitro razširilo na obsežnejše sodelovanje, ki je vključevala vedno bolj specifične storitve avtomobilske logistike. Za ta namen ima cargo-partner v Dunajski Stredi logistični center, specializiran za segment avtomobilske industrije. Danes cargo-partner za podjetje Minth opravlja celovit paket storitev avtomobilske logistike, ki zajema celoten proces, od vhodne do izhodne logistike. Poleg skladiščenja in priprave to vključuje še pakiranje, prepakiranje, označevanje, pregledovanje / skeniranje blaga, carinjenje, izdajanje računov in pripravo poročil.

Prav tako ponudnik logistike ves čas natančno spremlja zaloge in redno vnaša v sistem vse spremembe in podatke o pošiljkah. Za še večjo racionalizacijo izhodnih procesov je cargo-partner z nekaterimi končnimi kupci podjetja Minth vzpostavil elektronsko izmenjavo podatkov. Na ta način so vse stranke redno obveščene o pričakovanih rokih dobave.

Osebno posvetovanje in podrobna poročila

Za zagotavljanje popolne preglednosti in dokumentacije se blago na vsaki točki manipulacije skrbno pregleda, vsaka dejavnost pa se zabeleži v sistem: od razvrščanja na police, preverjanja kakovosti, prepakiranja ali priprave za odpremo. To omogoča izdelavo natančnih poročil, kar za podjetje Minth pomeni enostaven pregled nad trenutnimi zalogami, vhodnimi in izhodnimi procesi ter neporavnanimi predračuni. Zaradi dolgoletnih izkušenj, ki jih ima podjetje cargo-partner v logistični industriji ter nenehnemu razvoju storitev za avtomobilsko industrijo, lahko logist podjetju Minth pomaga znatno povečati svojo učinkovitost ter optimizirati procese in stroške.

O podjetju cargo-partner

Podjetje cargo-partner je ponudnik celostnih informacijskih logističnih storitev v zasebni lasti, ki ponuja širok portfelj storitev letalskih, ladijskih in kopenskih prevozov ter skladiščne logistike. Podjetje ima več kot 30-letne izkušnje na področju informacijske tehnologije in optimizacije celotne oskrbovalne verige, po meri prilagojene storitve pa načrtuje za širok spekter panog in tako ustvarja konkurenčno prednost za svoje stranke povsod po svetu. Ustanovljeno leta 1983, je podjetje cargo-partner v letu 2019 ustvarilo promet v višini 825 milijonov evrov (ocena) in trenutno zaposluje 3.150 ljudi po vsem svetu.

O Minthu

Podjetje Minth je bilo ustanovljeno leta 1992 kot MINTH, podjetje za avtomobilske dele. Od leta 2005 na Hong Kongški borzi kotira kot Skupina MINTH. Z več kot 18.000 zaposlenimi predstavlja vodilno podjetje za dobavo, oblikovanje, proizvodnjo in prodajo karoserijskih delov, zunanjih ter okrasnih delov za osebna vozila. Poleg 30 tovarn na Kitajskem ima podjetje proizvodne obrate tudi v ZDA, na Tajskem in v Mehiki,  prodajne in oblikovalske centre pa ima še na večjih avtomobilskih vozliščih, kot so Tokio, München in Detroit.