Timocom z novo celostno podobo
09.11.2018 09:50
Podjetje TIMOCOM v sodelovanju s svojimi naročniki že več kot dvajset let spreminja in digitalizira logistično panogo. Zdaj bo  podjetje  skupaj z njimi naredilo naslednji razvojni korak in se ...
Več ▼

Podjetje TIMOCOM v sodelovanju s svojimi naročniki že več kot dvajset let spreminja in digitalizira logistično panogo. Zdaj bo podjetje skupaj z njimi naredilo naslednji razvojni korak in se bo preoblikovalo. Povod za to sta nova vizija in poslanstvo podjetja. TIMOCOM verjame v svet brez logističnih izzivov, zato si je zastavilo poslanstvo – preoblikovati logistiko v pametno, varno in enostavno. Ta strateška usmerjenost se seveda odraža v novi podobi podjetja. Toda, kateri dejavniki natančno so vplivali na to preoblikovanje?

»Smart Logistics System«

Ansgar Max, direktor IT-oddelka, pojasnjuje prehod iz borze tovora na sistem, ki bo utiral pot prihodnosti logistike: »TIMOCOM je že dolgo več kot zgolj borza tovora ali platforma, ki se osredotoča zgolj na transport. Smart Logistics System je vsota številnih različnih aplikacij, storitev in vmesnikov. Tehnično gledano govorimo tukaj o mikro ali REST-storitvah, Docker Container in sistemih za orkestracijo, kot je Kubernetes. Zahvaljujoč vzpostavitvi sistemov »Continuous Integration« in »Continuous Delivery« ter našim agilnim razvojnim procesom smo v položaju, kjer se lahko zelo učinkovito odzovemo na zahteve trga.« Za TIMOCOM je Smart Logistics System naslednji logični korak k zagotavljanju prednosti inteligentnih storitev za svoje naročnike. 

 

Timocom z novo celostno podobo