cargo-partner zagotavlja rešitve zračnega in cestnega prevoza za izdelke luksuzne kitajske znamke Shang Xia
25.05.2018 13:15
Hitro rastoča kitajska ekonomija je vse bolj prisotna tudi na področju luksuznega blaga, del teh trendov pa je tudi podjetje cargo-partner. Blagovna znamka Shang Xia storitve podjetja uporablja na ...
Več ▼

Hitro rastoča kitajska ekonomija je vse bolj prisotna tudi na področju luksuznega blaga, del teh trendov pa je tudi podjetje cargo-partner. Blagovna znamka Shang Xia storitve podjetja uporablja na področju zračnega in cestnega prometa ter carinjenja v Nepalu, na Kitajskem in v Vietnamu.

Blagovno znamko je v sodelovanju s francosko modno hišo Hermès Group leta 2008 ustanovila oblikovalka Jiang Qiong Er, v njihovih izdelkih pa se kitajska kultura združi s sodobnimi koncepti oblikovanja, kar privede do »čudovito preproste in prefinjene vizije sodobnega življenja«. Znamka se osredotoča na ročne spretnosti lokalnih mojstrov, ki v izbranih delavnicah na Kitajskem ročno izdelujejo proizvode z uporabo tradicionalnih tehnik, obsega pa linije pohištva, čajnih servisov, izbranih okrasnih kosov, oblačil in nakita.

Leta 2016 je znamka Shang Xia iskala ponudnika logističnih storitev za razširitev znamke na mednarodni trg, ki bi storitve opravljal varno, ki bi pri delu uporabljal osebni pristop, in ki bi zagotavljal tudi storitve svetovanja za celoten postopek. Nepalski dobavitelj je predlagal podjetje cargo-partner, ki ga je prepričalo s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami na področju zračnih prevozov.

Sodelovanje med znamko Shang Xia in podjetjem cargo-partner se je tako pričelo leta 2016, za blagovno znamko pa podjetje zagotavlja storitve zračnega in cestnega prevoza ter storitve carinjenja. Cargo-partner upravlja z uvozom surovin iz Nepala ter zagotavlja uvoz in izvoz končnih izdelkov v in iz vietnamske prestolnice. Za pošiljke iz Nepala podjetje zagotavlja tudi storitve uvoznega carinjenja na Kitajskem in storitve transporta na območju Šanghaja, za pošiljke v in iz Vietnama pa zagotavlja storitve uvoznega in izvoznega carinjenja ter dostavo v skladišča blagovne znamke.

V letu 2017 je podjetje cargo-partner upravljalo s 24 pošiljkami blagovne znamke Shang Xia, katerih skupna teža je znašala 1222 kg. Mandy Wang, višja strokovnjakinja za logistiko blagovne znamke, pravi, da je pri prevažanju dragocenega blaga znamke na prvem mestu varnost, ter da so zadovoljni, da so uspeli najti partnerja na področju logistike, ki njihovo podjetje obravnava prednostno in zagotavlja popolno varnost pošiljk, ki jih blagovna znamka pošilja na Kitajsko ter s Kitajske.