cargo-partner je v dobrodelne namene podaril 1.160 parov čevljev
30.03.2018 15:27
V bratislavskem logističnem centru podjetja je več let čakala iz ZDA prispela pošiljka delovnih čevljev, ki jih je podjetje nazadnje podarilo v dobrodelne namene. Prejemnik, ki pošiljke nikoli ...
Več ▼

V bratislavskem logističnem centru podjetja je več let čakala iz ZDA prispela pošiljka delovnih čevljev, ki jih je podjetje nazadnje podarilo v dobrodelne namene.

Prejemnik, ki pošiljke nikoli ni prevzel, je zahteval njeno uničenje, direktor podjetja na Slovaškem Tibor Majzún pa pravi, da je podjetje nato predlagalo možnost dobrodelne donacije. Zaprosilo je za dovoljenje bratislavskega carinskega urada, ki je naredil izjemo in podjetju tako omogočil, da je čevlje lahko podarilo več slovaškim nevladnim organizacijam za pomoč in podporo brezdomcem.

Podjetje je z organizacijami stopilo v stik, uredilo carinske postopke in zagotovilo potrebne dokumente, nato pa je organizacijam, ki brezdomcem zagotavljajo prenočišče, zdravstveno oskrbo, svetovanje in pomoč pri iskanju dela, čevlje tudi predalo. 200 brezplačnih parov je tako dobila organizacija »Domov pre každého«, 150 parov organizacija »STOPA Slovensko«, 210 parov organizacija »Vagus«, 600 parov pa organizacija »Depaul Slovensko«.

Pavol Sabela, predstavnik organizacije »STOPA Slovensko«, ki brezdomcem omogoča delovno terapijo, je povedal, da njihove stranke za poživitve dolgo zanemarjenih zelenih prostorov, s katerimi se ukvarjajo, potrebujejo dobre delovne čevlje, ki so jih sedaj, zahvaljujoč donaciji podjetja, tudi dobili.