Transport in logistika
Oglasno sporočilo

Dostava v istem dnevu že v 6-ih slovenskih mestih

Avtor
30.11.2022 14:03
Dopolnjeno: 01.12.2022 11:23
Čas branja: 2 min

Vse analize kažejo, da je hitrost dostave eden najpomembnejših dejavnikov, ki vpliva na odločitev o nakupu, oceno uporabniške izkušnje in odločitev o ponovnem nakupu. Zato se distributerji v sodelovanju s spletnimi trgovci povezujejo z namenom, da bi kupcem omogočili najbolje možne rešitve. Dostava v istem dnevu bo v prihodnosti vsekakor definirala novo normalnost pri last mile dostavah. Konkurenčne prednosti ponudnikov dostave v istem dnevu pa se skrivajo v malenkostih.

Pred letom dni so pilotni projekt dostave v istem dnevu pri GLS Slovenia lansirali na področju Ljubljane, kasneje so razširili radij na okoliške kraje: Domžale, Brezovica, Grosuplje, Medvode (distributer se zavezuje, da bo dostavil v treh urah, medtem, ko GLS glede na opravljene analize, dostavi v manj kot 46 minutah).

Postopek naročila poteka na naslednji način. Spletni trgovec v svoji spletni košarici kupcu poleg klasične dostave omogoči dostavo v istem dnevu (spletni trgovec se lahko odloči, da bo omogočal dostavo v istem dnevu samo za izbrane produkte). Kupcu se ob kliku na navedeno opcijo prikaže zemljevid Slovenije in GLS Paketomati v navedenih šestih mestih. Stranka izbere dostavo v GLS Paketomat po lastni izbiri (GLS razpolaga z več kot 310 Paketomati oz. več kot 11.500 predali). Kupec je o poteku dostave obveščen v skladu z realno potjo paketa in je torej obveščen tudi, ko njegov paket dostavijo v izbrani Paketomat (prednost GLS Paketomata v primerjavi z drugim oddajno-prevzemnimi točkami je, da je GLS Paketomat dostopen 24 ur na dan in torej ni omejen z delovnim časom). Kupcu je omogočena maksimalna fleksibilnost, saj mu ni potrebno čakati na prihod kurirja, svoj paket lahko prevzame na poti, ki jo običajno prevozi ob vsakodnevnih opravilih.

Ker gre v tem primeru dejansko za dostavo od točke A do točke B je cena dostave v istem dnevu pri GLS Slovenia konkurenčna dostavi v naslednjem dnevu. Navedeno storitev lahko spletni trgovec, ki nima lastnih poslovnih enot izkoristi v svoj prid. GLS Paketomati so v tem primeru mini poslovne enote kjer lahko strankam iz celotne Slovenije, ponudijo fizični prevzem v samo nekaj urah po naročilu v spletni trgovini. Prevzem na Paketomatu je za stranko popolnoma brezplačen, omogočeno pa je tudi plačilo po povzetju z vsemi možnimi različnimi bančnimi karticami.

Hitrost in fleksibilnost, kakovost storitve, inovativnost in razvoj v skladu z smernicami dejavnosti. Konkurenčna cena, oseben odnos do poslovnih partnerjev in prejemnikov, trajnostna strategija in poslovna integriteta. Temelji na katerih se in se bodo diferencirali različni ponudniki pod drobnogledom uporabnikov storitev.


Vsebino omogoča GLS.