Transport in logistika
Oglasno sporočilo

Zanesljivo upravljanje tokov paketov in logističnih pošiljk

Pripraviti in odposlati pošiljko se zdi v vsakdanjem življenju logično in enostavno. A ko je od pošiljk odvisen poslovni uspeh, tudi za takšno logično enostavnost potrebujemo zanesljivega in izkušenega partnerja. Pošiljke, ki jih zaupate Pošti Slovenije, so zavarovane, poskrbljeno je tudi za njihovo sledljivost vzdolž celotne poti.
Avtor
23.09.2019 05:00
Čas branja: 3 min

Ko gre za zanesljivost in varnost poštnih in logističnih poti, štejejo izkušnje. Pošta Slovenije za prenos pošiljk skrbi že desetletja, svojo logistiko že dolgo prilagaja najzahtevnejšim poslovnim uporabnikom. Zaposleni odlično obvladajo tako transportne poti kot okolje. Predani svojemu delu skrbijo za zanesljivo in uporabnikom prilagojeno dostavo.

V notranjem in mednarodnem prometu dosega Pošta Slovenije izredno visoko kakovost prenosa paketnih pošiljk. Trdno je vpeta tudi v mednarodne poštne tokove in sodeluje tako z drugimi poštnimi operaterji kot z uglednimi mednarodnimi logisti.

Celovite logistične storitve – na pravo mesto ob pravem času

Oskrbno logistiko s prevozi, tudi z dnevnimi mednarodnimi linijami, skladiščenjem ter ustrezno predelavo pošiljk Pošti Slovenije zaupajo partnerji s področja avtomobilske industrije, veleprodaje in maloprodaje, prehrambne industrije idr. Dnevno-nočna distribucija, dostava večjih kosovnih pošiljk, pretovor in komisioniranje blaga, oskrba trgovskih verig – to so le nekatere storitve v okviru celovite logistike Pošte Slovenije.

Njeno hčerinsko podjetje PS Logistika je eden pomembnejših ponudnikov blagovne logistike in oskrbovalnih verig v Sloveniji. Po skladiščnih zmogljivostih je PS Logistika tretji največji slovenski logist, ki zagotavlja logistične, transportne in špediterske storitve ter skladiščno dodelavo (pakiranje, etiketiranje, deklariranje).

Prilagodljivost dostave s storitvami po meri

Pošta Slovenije uporabnikom omogoča, da s pomočjo mobilnih aplikacij pošiljanje in prejemanje pošiljk v celoti prilagodijo svojim potrebam. Po Sloveniji so postavili mrežo 24 paketomatov, dve samopostrežni enoti v Ljubljani in Kopru, ki delujeta 24 ur na dan skozi celo leto ter sprejemno-izročilna mesta na 114 bencinskih servisih. Uvajajo tudi samopostrežne avtomate za sprejem in oddajo pošiljk. Svoje pošiljke lahko oddajate ali prevzemate na več kot 500 poštnih poslovalnicah.

Pošiljko vam lahko dostavijo domov, v službo, k prijatelju, sosedu ali na izbrano pošto. Poleg lokacije lahko sami izberete tudi čas dostave, pred 10. uro, po 16. uri (za določene pošte), v Ljubljani pa tudi med 18. in 20. uro. S pošte vas pred dostavo pokličejo ali vam pošljejo SMS.

Ob tem ponujajo še različne spletne in mobilne storitve ter aplikacije, med katerimi so zelo uspešne Moja dostava – moja izbira, PS pošlji paket, SMS in e-obveščanje prejemnikov paketnih storitev ter spletno sledenje pošiljkam.

Njihova konkurenčna prednost je tudi v sobotni paketni dostavi za okoli 60 odstotkov slovenskih gospodinjstev.